Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2695 beoordelingen

Accu verwijderen en terugplaatsen Specialized Vado en Como

Bij de Specialized e-bikes is de accu verwerkt in de onderbuis van de fiets. Dit geeft een stabiele fiets met goede rij eigenschappen. Het zwaarste punt (accu en motor) zit laag en in het midden.

Regelmatig komt de vraag naar voren of de accu ook te verwijderen is uit de fiets. Dit kan uiteraard en door middel van foto’s laten we zien hoe je dit doet en ook hoe je de accu weer terugplaatst.

Accu verwijderen

Speciale sleutel

Stap 1: Pak de speciale sleutel. Bij iedere Specialized Turbo wordt een speciale sleutel meegeleverd van Abus. Deze is uniek en past enkel op de fiets waar hij bijgeleverd wordt. Het sleutelgat bevindt zich in het frame naast de accu.

Stap 2: Steek de sleutel in het sleutelgat en draai de sleutel naar rechts. Je hoort een klik, dit betekent dat de accu nu los in het frame ligt.

Stap 3: Je kan nu de accu uit het frame pakken. Eerst de bovenkant een beetje naar de zijkant trekken en dan omhoog. Dit gaat het makkelijkste met 2 handen.

Sleutel in fiets

Stap 4: Zo ziet de fiets er uit zonder accu. De sleutel hangt nog in het slot.

Accu terugplaatsen

Sleutel in fiets

Stap 1: Zo ziet de fiets er uit zonder accu. De sleutel hangt in het slot

Sleutel in fiets

Stap 2: Voor dat we beginnen met het terugplaatsen van de accu doen we een belangrijke handeling. Je draait de sleutel terug naar links en haalt deze uit het sleutelgat. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je dit hebt gedaan. Wanneer je nu de accu terugplaatst zal deze direct in het slot vallen en goed vast zitten in het frame.

Accu onderkant

Stap 3: Bij het terugplaatsen van de accu beginnen we bij de onderkant. Je zet de accu gemakkelijk op zijn plek.

Accu bovenkant

Stap 4: Wanneer de onderkant er goed in zit verplaatsen we onze aandacht naar de bovenkant. Het verankeren van de accu gebeurt aan de bovenkant. Druk goed met je hand aan de bovenkant van de accu. Wanneer je klik hoort is de accu in het slot gevallen.


Dit is simpel te testen wanneer je even aan de accu voelt. Schiet de accu weer los, dan moet je nog iets harder drukken. Wanneer er geen beweging meer in zit is de accu goed teruggeplaatst en kun je weer gaan fietsen!

Deel dit artikel op social media