Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2714 beoordelingen

Dynamische bikefitting

Optimale prestaties zijn zo een stap dichterbij!

Waarom een Bikefitting?

Bij Stappenbelt vind je niet alleen hoogwaardige sportfietsen, maar ook professionele dynamische bikefittings die ervoor zorgen dat je perfect op je fiets zit. 

Een goede afstelling van je fiets is essentieel om volledig één te worden met je fiets. Ongeacht de kwaliteit van je sportfiets, accessoires en fietskleding, als je houding niet optimaal is, zal je niet in staat zijn om je vermogen maximaal over te brengen naar snelheid. Onze ervaren bikefitters staan voor je klaar om de beste fietspositie voor jou te creëren, zodat je rit zo comfortabel en plezierig mogelijk wordt. Onze Body Geometrie Fit studio op de bovenverdieping van onze Specialized Concept Store biedt de beste service en perfecte afstelling van jouw fiets. Kom langs en laat ons je helpen om het beste uit jezelf en je fiets te halen.

Wat doen we bij een Bikefitting?

Bij Stappenbelt stemmen we alles af op jouw wensen. Tijdens onze bikefitting beginnen we met een gesprek waarin we jouw rijstijl, fietsdoelen en wensen bespreken. Vervolgens onderzoeken we grondig jouw lichaam, waaronder flexibiliteit, conditie en uithoudingsvermogen, om de ideale fietshouding, kleding, schoenen en fiets voor jou te bepalen. Kortom, we creëren een systeem en uitrusting die perfect passen bij jouw lichaam en behoeften.

RetUL Vantage Tool

Bij Stappenbelt maken wij gebruik de technologieën van Retül. Het Retül Vantage Tool-systeem is een geavanceerd systeem dat speciaal is ontworpen om de positie van het lichaam tijdens het fietsen te analyseren. Het bestaat uit vier infraroodcamera’s die LEDs detecteren die op het lichaam worden geplaatst. Deze LEDs helpen het systeem om nauwkeurige informatie te verzamelen, van trapanalyse tot de uitlijning van het lichaam. Het systeem kan worden beschouwd als een “motion capture”-systeem, maar dan specifiek voor het fietsen ontwikkeld.

Het Vantage Tool-systeem meet eerst alle positiewaarden van het onderlichaam, inclusief de knieën, enkels en heupen, om de complete uitlijning van het onderlichaam tijdens de pedaalslag in kaart te brengen. Het verzamelt ook driedimensionale data van de beweging van het kniegewricht. Vervolgens meet het systeem het bovenlichaam om de juiste stuurbreedte, stuurpenlengte en -diepte te bepalen. In totaal meet het Vantage Tool 20 verschillende datapunten, zodat de lichaamshouding volledig dynamisch kan worden geanalyseerd.

Prijslijst Fietsmeting

 • Retul fit € 200

  Na een uitgebreide beoordeling van je lichaam, worden de contactpunten van de fiets zo aangepast dat deze perfect bij je lichaam passen. Dit door middel van de meest technische geavanceerde bike fit technologieën ondersteund met Specialized Body Geometry producten. De Retül fit duurt ongeveer 2,5 uur.

 • Annual fit € 100

  Na een jaar kan er veel veranderen wat van invloed kan zijn op je fietspositie. Je fiets wordt op deze manier aangepast naar jouw lichaam, door middel van een vernieuwde Retül bike fit. Deze fit duurt ongeveer 1,5 uur.

 • Bike set-up $ 50

  We zorgen ervoor dat jouw zadelhoogte comfortabel is, zodat je gemakkelijk bij je remmen en shifters kan. Waar gewenst kunnen stuurpen en/of zadel aangepast worden. Deze set-up duurt ongeveer 45 minuten.

 • Sizing -

  Een een-op-een sessie resulteert in een maatadvies, passend bij jouw rijstijl, lichaamshouding en doelen. De sizing duurt ongeveer 15 minuten en is kosteloos bij de aankoop van een fiets.

Onze Bikefit specialisten

Bianca

Bianca

Marald

Marald