Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2736 beoordelingen

Specialized Chisel: de snelste aluminium Full Suspension fiets in de wereld

Ontmoet de snelste aluminium cross-country fiets ooit. Ja, je leest het goed. Deze XC-fiets biedt ongeëvenaarde snelheid en prestaties. Maar hoe heeft Specialized dit bereikt? In dit blogartikel vertellen we je meer over dit meesterwerk.

18,4%

lichter dan de
concurrentie

110 mm

Ride Dynamics
afgestemde vering

Epic 8

geïnspireerde
kinematics

Lichtgewicht

Hoe maak je van de lichtste aluminium full-suspension XC fiets een ultieme rijervaring? Dat wordt een stuk eenvoudiger als je een baanbrekende nieuwe manier hebt ontwikkeld om aluminium fietsen te lassen.

In plaats van de traditionele opbouw waarbij de zitbuis, draaipunten en trapas apart worden gelast, heeft de Chisel een één-stuk hydrogevormde zitbuis. Deze zitbuis integreert naadloos het zitbuisscharnier, het hoofdscharnier en de trapashuls. Bij traditionele fietsen is de zitbuis vaak gewoon een ‘buis’ waaraan deze onderdelen afzonderlijk worden gelast, wat meer materiaal en gewicht toevoegt. Met de Chisel krijg je dus een lichter en stijver frame zonder overbodige onderdelen.

Geometrie Specialized Chisel

De Chisel is ontworpen om elke pedaalslag efficiënt te benutten, dankzij de slimme overname van de geometrie en kinematica van de Specialized Epic 8, bekend van wereldbekerwedstrijden.

De steile zitbuis zorgt ervoor dat je perfect boven je pedalen zit, waardoor je maximale kracht kunt leveren bij elke trap. Daarbij helpt het geavanceerde anti-squat ontwerp om het ongewenste op en neer bewegen van de fiets, bekend als pedal-bob, tot een minimum te beperken.

Met de Specialized Chisel voel je echt dat elke watt die je trapt direct wordt omgezet in voorwaartse snelheid. Dit betekent meer snelheid, soepelheid en plezier op de trails.

D’Aluisio Smartweld Technology

Aluminium is een uitstekend materiaal voor het maken van fietsframes; het is licht, stijf en kost niet de hoofdprijs. Maar bij het lassen tot een fiets moeten bepaalde materiaaleigenschappen in overweging worden genomen. Hier komt de D’Aluisio Smartweld-technologie om de hoek kijken, die het beste naar voren brengt wat aluminium te bieden heeft.

Smartweld is een technisch proces dat de gelaste gebieden van buis-aan-buis verbindingen nauwkeurig op elkaar afstemt, wat resulteert in betere gelaste verbindingen, veel sterkere lasgebieden en uiteindelijk een sterker en lichter frame.

Prijzen

Natuurlijk begrijpen we dat je benieuwd bent naar de kosten van zo’n geweldige machine. Een gloednieuwe Specialized Chisel is al verkrijgbaar vanaf € 2.600.

Specialized Chisel Shimano€ 2.600
Specialized Chisel Comp€ 3.300
Specialized Chisel Frame€ 1.700

Natuurlijk delen we graag meer informatie over de Chisel met je. Je bent van harte welkom in onze winkel.

Deel dit artikel op social media