Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2695 beoordelingen

Tarmac SL8: One Bike to Rule Them All

We zijn zeer enthousiast om de meest verwachte fiets ter wereld te onthullen: de gloednieuwe Tarmac SL8. We beloven dat het het wachten waard was! De Tarmac SL8 is een combinatie van aerodynamica, lichtgewicht en rijkwaliteit die voorheen voor onmogelijk werd gehouden. Na acht generaties en meer dan twintig jaar ontwikkeling is het meer dan de snelste Tarmac ooit – het is ’s werelds snelste racefiets.

Aerodynamisch

6,6 seconden sneller over 40 km.

Lichtgewicht

685 gram frame. Het lichtste op de World Tour.

Stijfheid

33% verbeterde stijfheid-gewicht verhouding

Aero in Alles 
De nieuwe Tarmac SL8 is 16,6 seconden sneller over 40 km dan de SL7 en is de meest aerodynamische racefiets die we ooit hebben gemaakt. We hebben ons geconcentreerd op de voorkant om aero-winst te creëren met de nieuwe vorm van het frame boven de voorvork en de nieuwe Rapide Cockpit. Hij is aerodynamischer dan de Venge. 

Maximale snelheid. Minimaal gewicht.   
Met 685 gram is de SL8 het lichtste frame in de World Tour. Dankzij de focus op aerodynamica op de plekken waar het echt verschil maakt, niet alleen waar het er goed uit ziet. Door de lessen van de Aethos toe te passen op de vorm van het frame, gericht op het dragen van de belasting en het voorkomen van het gebruik van overtollig materiaal

Goes Like Hell, Rides Like Heaven
De acceleratie en het responsieve rijgedrag van de Tarmac zijn het resultaat van een verbluffende verbetering van de verhouding tussen stijfheid en gewicht van 33% ten opzichte van de SL7. Met een toename in conformiteit van 6% zorgt dit voor een soepel rijgedrag dat uniek is in de wereld van racefietsen.

Het komt erop neer dat je met aërodynamica of lichtgewicht alleen geen races wint – snelheid is wat telt. Om die snelheid te kunnen leveren, moest deze compromisloze combinatie van aerodynamica, lichtgewicht, stijfheid en flexibiliteit worden gemaakt. Door middel van racesimulaties met gegevens uit de echte wereld weet ons Ride Science team dat de Tarmac SL8 de snelste racefiets is die ooit is gemaakt op de routes die er toe doen – 128 seconden sneller over Milaan San Remo en 20 seconden sneller over de Tourmalet dan de SL7. 

Onze medewerkers vertellen je graag alles over de nieuwe Tarmac SL8. Kom langs in onze winkel en ontdek hoe revolutionair de nieuwe Tarmac is.

Deel dit artikel op social media