Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2733 beoordelingen

Wanneer vervang je een fietshelm?

Bij zo’n gave en snelle bike hoort ook de juiste uitrusting. Naast kleding en schoenen is je helm essentieel. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje en heb je zoiets lang niet altijd zelf in de hand. De slogan luidt niet voor niets ‘gebruik je kop, helm op’. Maar wanneer is je helm toe aan vervanging?

Vallen

Als je valt tijdens het fietsen en je land op je hoofd, dan ben je er bijna zeker van dat je helm aan vervanging toe is. Een deuk of scheur is al voldoende reden om een nieuwe te kopen en je huidige helm weg te gooien, óf in te leveren. Daarover later meer.

Bij een deuk denk je er wellicht niet direct aan om je helm te vervangen, maar belangrijk is het zeker. Grote kans dat er kleine scheurtjes zijn ontstaan door de impact, vaak vanaf de buitenkant niet te zien. De helm is niet meer veilig en zal je bij een volgende val niet meer voldoende kunnen beschermen. Een flinke hersenschudding of erger kun je beter voorkomen, dan genezen!

Ouderdom

Ook wanneer je er niet mee bent gevallen, maar je helm wel ouder is dan 4-5 jaar is deze aan vervanging toe. Door gebruik en uv-straling slijt de helm en wordt deze op den duur minder goed in het opvangen van klappen. Neem dus liever het zekere voor het onzekere en koop tijdig een nieuwe helm.

Een nieuwe helm kopen

Bij het kopen van een nieuwe helm is er veel keus. Voor iedere portemonnee is er een passende helm te vinden. Een Specialized helm koop je al vanaf €54,90. Verschil in prijs en kwaliteit zit in het gewicht, de pasvorm en het materiaal.

Indien je al in het bezit bent van een Specialized helm, kun je gebruik maken van een speciale regeling. Zij bieden namelijk een Crash Replacement regeling aan. Wanneer je huidige (kapotte) Specialized helm niet ouder is dan 2 jaar kun je deze bij een Specialized dealer inleveren en krijg je 50% korting* op een nieuwe helm. Hierbij is het van belang dat je je oude helm inlevert in de winkel.

*De korting wordt berekend over de helm die je inlevert, niet de nieuwe helm.

Deel dit artikel op social media