Stappenbelt Specialized Concept Store

9.2 op basis van 2683 beoordelingen

Fietslease

Leasen bij Stappenbelt

Met Specialized Fietslease fiets je zo weg op de allernieuwste elektrische fietsen, stadsfietsen, racefietsen, moutainbikes en gravelbikes van het merk Specialized. Specialized Fietslease biedt dezelfde onbezorgdheid die je misschien al gewend bent van het leasen van een auto. Voor een vast maandbedrag krijg je er de allernieuwste en innovatiefste fiets voor terug.

Is het voor het woon-werkverkeer en fiets je verder vooral in de stad of ga je er ook de bossen mee in? Afhankelijk van jouw wensen heeft Specialized een fiets die hierop naadloos aansluit. Alle Specialized fietsen zijn zakelijk te leasen als jouw werkgever een leaseregeling aanbiedt.

Zo werkt het

De leaseprijs is het bruto leasebedrag voor de fiets en is niet het bedrag dat je maandelijks betaalt. Je betaalt alleen de netto kosten. Een leaseperiode van 36 maanden betekent een bruto leasebedrag van € 3.000 / 36 = € 83.33. De maandelijkse verzekerings- en servicekosten worden samen met het bruto leasebedrag van je brutoloon gehaald.

Het brutoloon min het bruto leasebedrag en de verzekerings- en servicekosten zijn gedurende de leaseperiode je nieuwe brutoloon waarover je belasting verschuldigd bent. Hierdoor draag je minder belasting af waardoor je een fiscaal voordeel geniet. De bijtelling wordt hier tot slot weer van afgetrokken. Je hebt immers al belasting over de bijtelling betaald inclusief verzekerings- en servicekosten. Het oude nettoloon – het nieuwe nettoloon zijn de maandelijkse kosten die je betaalt voor het leasen van de fiets.

Net zoals bij een auto betaal je over de fiets bijtelling. Dit is 7% van de adviesprijs en zijn over het algemeen voor eigen rekening. De 7% wordt bij het maandelijks brutoloon opgeteld. Over dat bedrag betaal je belasting. De bijtelling wordt uiteindelijk weer van je loon afgehaald.

Kijken we naar de netto bijtelling in de praktijk dan komt die neer op enkele euro’s in de maand. We nemen als voorbeeld een Specialized fiets van € 3.000 * 7% / 12 maanden = € 17.50 * 37.1% (belastingschaal) = € 6.49 netto bijtelling per maand.

Wat is inbegrepen?

Specialized Fietslease bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Afschrijving en rente
  • Onderhoud: met keuze uit twee pakketten: Regular en Premium
  • Verzekering: WA en Casco. Bij niet verhaalbare schades betaal je € 35,- eigen risico. Fiets gestolen? Dan betaal je geen eigen risico.
  • Hulpverlening: onderweg pech? Jijzelf, een eventueel opzittende en je fiets worden naar de startplaats van de fietstocht gebracht.
  • Fiets overnemen na de leaseperiode? Je hebt het eerste recht op koop bij het aflopen van het leasecontract. Voor de prijs die van te voren bekend is, kan je de fiets overnemen. Belangrijk: vóór het aangaan van het leasecontract dient aangegeven te zijn of je hier wel of geen gebruik van wilt maken.
  • Administratie: de kosten en fietsleasecontracten ontvangt de werkgever op één factuur. Wel zo makkelijk!